Agria erbjuder kostnadsfri digital veterinärvårdsrådgivning!

Pressmeddelande från Agria 2020-09-03

 Agria förvärvar digitala veterinärrådgivningsföretaget Vethem

Agria Djurförsäkring förvärvar Vethem för att erbjuda kostnadsfri digital veterinärvårdsrådgivning i egen regi.  Med den nya appen Agria Vårdguide vill Agria att fler djurägare ska upptäcka hur tryggt och enkelt det är att använda digital veterinärvårdsrådgivning vid lindrigare skador och sjukdomar. Agria Vårdguide finns tillgänglig för nedladdning från och med söndagen den 6 september.

Agria har samarbetat med Vethem sedan februari 2019. Nu förvärvar Agria hundra procent av bolaget för att kunna erbjuda sina kunder digital veterinärvårdsrådgivning i egen regi via appen Agria Vårdguide. Förvärvet ger Agria tillgång till Vethems strukturer och know-how.

  • Genom förvärvet av Vethem och lanseringen av den nya appen Agria Vårdguide vill vi att fler djurägare ska upptäcka hur tryggt och enkelt det är med digital veterinärvårdsrådgivning vid lindrigare skador och sjukdomar, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

Via appen Agria Vårdguide bokar djurägare digitala möten med veterinär för en första medicinsk bedömning av ett sjukdomssymtom eller en skada. Beroende på djurets diagnos och hälsotillstånd får djurägaren veterinärvårdsrådgivning om hemmavård eller hänvisas till klinik.

Agria var pionjär inom veterinärvårdsrådgivning på distans med Agria Telefonveterinär redan för 30 år sedan. Under de senaste åren har Agrias kunder haft tillgång till motsvarande tjänst via två externa leverantörer.

  • Som marknadsledande inom djurförsäkringar är det naturligt att vi vill erbjuda våra kunder den bästa servicen i egen regi under eget varumärke. På sikt planerar vi att utveckla fler smarta lösningar som gör livet enklare för djurägare, säger Agnes Fabricius.

Om Vethem

Vethem grundades 2017 av entreprenören Hidayet Tercan som en av de nya digitala utmanarna med fokus på veterinärvårdsrådgivning. Hidayet Tercan har sedan starten varit bolagets huvudägare, näst största ägare var Laulima AB, medan resterande aktieposter har varit fördelade mellan ett tiotal mindre aktörer.

Hidayet Tercan stannar kvar som vd i bolaget efter Agrias förvärv medan Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring, går in som styrelseordförande. Företagets medarbetare och konsultveterinärer följer med i förvärvet.

Om appen Agria Vårdguide

Appen Agria Vårdguide finns tillgänglig för alla djurägare med sällskapsdjur eller häst från och med söndagen den 6 september. Djurägaren bokar mötet i appen och väljer sedan videosamtal eller telefonsamtal. Tjänsten är bemannad mellan klockan 7.00-24.00 alla dagar i veckan.

Veterinärvårdsrådgivningen är kostnadsfri och utan begränsning i antal samtal för kunder i Agria. Andra djurägare är välkomna att använda tjänsten mot betalning – 320 kr per samtal dagtid, 500 kr per samtal kvällar och helger.